XX. mendeko Euskararen Corpus Estatistikoa

kontsulta arrunta


Epeen diagrama ikusi Euskalkien diagrama ikusi Testu-moten diagrama ikusi

1. 1969-1990 gipuzkera saiakera-liburuak j. agirre 0126 Leen aipatu genuen KALABAZINA bezela lantzen da, baiña tartean beste landare batzuk ere jarri ditezke, oso bakan erein bear baita.

2. 1969-1990 sailkatu gabeak egunkariak egin 1988 0001 Kanpoko gaiak Aguakate, 380 baratxuria 15-20; kalabazina 240; tipula 50-70; azalorea 70-100; kiwia 40-60, letxuga 50-70; limoia 85; mandarina 70-100; sagarra 50-120; meloia 80-90; laranja 40-90; patata 32; udarea 75-100; banana 180-240; piper berdea 150-190; piper gorria pikokoa 90-120; piper gorria bola 80-100; banana 180-200; porrua 110-130; tomatea 100-125; mahats zuria 170-190; baina 170-200 zuria 80; alkatxofa 200-240; baratxuri freskoa 125; gaztaina 100-120; kardoa 175-250; bruselasko aza 120-150.

3. 1969-1990 sailkatu gabeak astekari eta hamaboskariak hemen 1987 0001 Sartaia hartu eta tipula, txanpinoiak eta kalabazinak frijitu.

4. 1991> euskara batua saiakera-liburuak j.a. sagastizabal 0084 pistoria. Piperra, tipula, tomatea, berenjena eta kalabazinarekin egiten den jaki baten bilakaera denboran zehar.

4 emaitza

Datu-estatistikoak: