XX. mendeko Euskararen Corpus Estatistikoa

kontsulta arrunta


Epeen diagrama ikusi Euskalkien diagrama ikusi Testu-moten diagrama ikusi

1. 1969-1990 bizkaiera saiakera-artikuluak karmel 1970 0095 Gayak: Oillasko samur bat, zatituta; orriburu (alcachofa) biren biotzak urunduta, limoiz bustita ta launa zatitan ebagita; bost errabun (patata) zati lodietan ebagita; lau zalikada gaimel (orio); esne-gurin zati eder bat; zalikada bat arzelin (perejil) berakatz ale bategaz; kipula bi, zati biribilletan ebagita; urun apur bat, gatza ta pipar auts pixka bat.

2. 1969-1990 bizkaiera saiakera-artikuluak karmel 1970 0095 OILLASKO OREZKATUA. Gantz gitxidun oillasko bat; 100 gr. gingil-ur (almendra) birrinduta; 100 gr. urolo (arroz) gatz apur bategaz egosita ta gero ura ondo kenduta; 50 gr. azibako maats gorri legorra (korinto) ur epeletan puztuta; zali txiki bat gozokin, gatza ta pipar autsa; atzamarkada bat saparran (azafrán); 20 gr. esnegurin ta iru zalikada gaimel.

3. 1969-1990 bizkaiera saiakera-artikuluak karmel 1970 0095 Betegarri izango dan orea gerta bear da lenengo; uroloa, gingilurra ta mats aleak alkartu ta gozokiña, piparrautsa ta gatz apur bat ezarri.

4. 1969-1990 bizkaiera saiakera-artikuluak karmel 1970 0095 Oillasko bat, lotuta ta gatza emonda; 50 gr. esnegurin; iru zalikada gaimel; edontzi bi ardao gozo (madeira); amabi banana oso-osorik eldu bakoak; gatza, pipar autsa ta txol bat paitar.

5. 1969-1990 bizkaiera saiakera-artikuluak karmel 1970 0096 Bota gaiñetik ardaoa ta sua emon ta ezarri gero piparrautsa.

6. 1969-1990 bizkaiera saiakera-artikuluak karmel 1971 0091 Sei bat arrautzarentzat, (biñaka egin bear ba'dira, neurrian gitxitu), Idiazabal'ko 50 gr. gaztai birrinduta; 40 gr. esne-gurin; olioa; zalikada bat paitar edo ron, ta au oba, gatza ta piper-autsa.

7. 1969-1990 bizkaiera saiakera-artikuluak karmel 1971 0091 Sei arrautza emen be; ziztor-zuri (saltxitxa) bi; odoloste zati bat; olioa; gatza, pipar-autsa ta zalikada bat txarri-koipe.

8. 1969-1990 euskara batua ikasliburuak uzei 0188 Penintsula Iberiarra
Urrea
Kobrea
Marokko
Gatza
Egypto-ra
Esklabuak
Burdina
Urre-eskualdea
Espeziak
Piperrautsa
Gineako Golkoa
Karabana-bideak
Afrika.

9. 1969-1990 gipuzkera literatur prosa m. ugarte 0072 Egoardian geixkoan-edo gelditu zitzaikien baba-txikia piper-autsez ongi gorritu ta mindua zeukaten meakin aiek lotaratze aurreko otordurako, ta iñor gutxi zirelako-edo, txurruta bana ardo astearen bukaera bezela.

10. 1991> euskara batua literatur prosa i. garbizu 00043 Chimichurria 1. Chimichurri: oregano, aji xehetu, piper hauts, e.a.ez egindako saltsa mina.

11. 1991> euskara batua saiakera-liburuak h. etxeberria 0009 Eginda erosten bada, oso erraza da gero prestatzen, nahikoa baitu labean edo zartaginean berotze hutsarekin eta norberak bere gustoko laguntza eta piper-hautsa jartzearekin.

12. 1991> euskara batua saiakera-liburuak h. etxeberria 0009 Freskoa erosten baduzue, xerratu fin-fin, gatza eta piper-hautsa egin eta buelta eta buelta eman txapan edo zartagin oso bero batean.

13. 1991> euskara batua saiakera-liburuak h. etxeberria 0036 Guri erreta gustatzen zaigu edo frijitu ostean tomate saltsa on batekin, baina behin xerratuta eta hezurgabetua delarik, lamina finetan ebakita, primeran geratzen da gatza eta piper hautsa egin eta limoi-ur eta oliotan beratzen jartzen bada pare bat ordutan hozkailuan. Beste arrain batzurekin nahastuta (xapua, legatza, txitxarroa...) gostu handia ematen dio arrain budinari.

14. 1991> sailkatu gabeak hilabetekari, noizbehinkariak,..... baleike 1996 0012 Han badago txingurri bat indigenaz sarrai izenekoa eta jangarria den txingurri-mota bakarra da. Bertako indigenen ohitura da. Etxean telebista ikusten nagoela pepitak jan beharrean sarraiak jaten ditut, piperrautsaren tankerako zapore pikantea dutenez asko gustatzen zaizkidalako.

14 emaitza

Datu-estatistikoak: