XX. mendeko Euskararen Corpus Estatistikoa
kontsulta arrunta
Epeen diagrama ikusi | Euskalkien diagrama ikusi | Testu-moten diagrama ikusi |
1.
1969-1990 bizkaiera saiakera-artikuluak
karmel 1970 0095
Gayak: Oillasko samur bat, zatituta; orriburu (
2.
1969-1990 bizkaiera saiakera-artikuluak
karmel 1970 0095
OILLASKO OREZKATUA. Gantz gitxidun oillasko bat; 100 gr. gingil-ur (
3.
1969-1990 bizkaiera saiakera-artikuluak
karmel 1970 0095
Betegarri izango dan orea gerta bear da lenengo; uroloa, gingilurra ta mats aleak alkartu ta gozokiña, piparrautsa ta gatz apur bat ezarri.
4.
1969-1990 bizkaiera saiakera-artikuluak
karmel 1970 0095
Oillasko bat, lotuta ta gatza emonda; 50 gr. esnegurin; iru zalikada gaimel; edontzi bi ardao gozo (madeira); amabi banana oso-osorik eldu bakoak; gatza, pipar autsa ta txol bat paitar.
5.
1969-1990 bizkaiera saiakera-artikuluak
karmel 1970 0096
Bota gaiñetik ardaoa ta sua emon ta ezarri gero piparrautsa.
6.
1969-1990 bizkaiera saiakera-artikuluak
karmel 1971 0091
Sei bat arrautzarentzat, (biñaka egin bear ba'dira, neurrian gitxitu), Idiazabal'ko 50 gr. gaztai birrinduta; 40 gr. esne-gurin; olioa; zalikada bat paitar edo ron, ta au oba, gatza ta piper-autsa.
7.
1969-1990 bizkaiera saiakera-artikuluak
karmel 1971 0091
Sei arrautza emen be; ziztor-zuri (saltxitxa) bi; odoloste zati bat; olioa; gatza, pipar-autsa ta zalikada bat txarri-koipe.
8.
1969-1990 euskara batua ikasliburuak
uzei 0188
Penintsula Iberiarra
Urrea
Kobrea
Marokko
Gatza
Egypto-ra
Esklabuak
Burdina
Urre-eskualdea
Espeziak
Piperrautsa
Gineako Golkoa
Karabana-bideak
9.
1969-1990 gipuzkera literatur prosa
m. ugarte 0072
Egoardian geixkoan-edo gelditu zitzaikien baba-txikia piper-autsez ongi gorritu ta mindua zeukaten meakin aiek lotaratze aurreko otordurako, ta iñor gutxi zirelako-edo, txurruta bana ardo astearen bukaera bezela.
10.
1991> euskara batua literatur prosa
i. garbizu 00043
11.
1991> euskara batua saiakera-liburuak
h. etxeberria 0009
Eginda erosten bada, oso erraza da gero prestatzen, nahikoa baitu labean edo zartaginean berotze hutsarekin eta norberak bere gustoko laguntza eta piper-hautsa jartzearekin.
12.
1991> euskara batua saiakera-liburuak
h. etxeberria 0009
Freskoa erosten baduzue, xerratu fin-fin, gatza eta piper-hautsa egin eta buelta eta buelta eman txapan edo zartagin oso bero batean.
13.
1991> euskara batua saiakera-liburuak
h. etxeberria 0036
Guri erreta gustatzen zaigu edo frijitu ostean tomate saltsa on batekin, baina behin xerratuta eta hezurgabetua delarik, lamina finetan ebakita, primeran geratzen da gatza eta piper hautsa egin eta limoi-ur eta oliotan beratzen jartzen bada pare bat ordutan hozkailuan. Beste arrain batzurekin nahastuta (xapua, legatza, txitxarroa...) gostu handia ematen dio arrain budinari.
14.
1991> sailkatu gabeak hilabetekari, noizbehinkariak,.....
baleike 1996 0012
Han badago txingurri bat indigenaz
14 emaitza
Datu-estatistikoak:
- piperrauts (14)