XX. mendeko Euskararen Corpus estatistikoa
Testuingurua
Orregaitik gaur emen, iru egosketa bardiñezak dakartzuedaz, ta iruretarako oillasko lasterkaria obea ba'da bere, beste
Gayak: Oillasko samur bat, zatituta; orriburu (
Topin baten gaimela ta guriña berotu ondoren sartu oillasko zatiak eta barazkiak (kipulea ez), alde guztietatik gorritu arte euki; arrezkero ipiñi, estali ondoren, topin ori laban.
Berera erretzean (orduerditxo baten geyen bere), jarri gaiñetik arzeliña eta gatz-piparrak.
Onezkero, erre oriotan kipula zatiak, ta azkenez, azpil luze berotu baten erdian topiñekoa ta inguruan kipula biribillak jarri ta maira etara.
OILLASKO OREZKATUA. Gantz gitxidun oillasko bat; 100 gr. gingil-ur (Betegarri izango dan orea gerta bear da lenengo; uroloa, gingilurra ta mats aleak alkartu ta gozokiña, piparrautsa ta gatz apur bat ezarri.
Sartu ore au aurretik gaztua izan dan oillaskoaren barruan eta ari lodi bategaz ebagia josi.
Topin baten gaimela ta guriña berotu ta oillaskoa sartu.
Alde guztietatik gorritzen danean saparranagaz gaiñetik autseztu, estali topiña eta labara eroan, bero aundi barik, artaiñean, ia ordubetean erre.
OILLASKOA ARDAOTAN.Oillasko bat, lotuta ta gatza emonda; 50 gr. esnegurin; iru zalikada gaimel; edontzi bi ardao gozo (madeira); amabi banana oso-osorik eldu bakoak; gatza, pipar autsa ta txol bat paitar.