XX. mendeko Euskararen Corpus Estatistikoa

kontsulta arrunta


Epeen diagrama ikusi Euskalkien diagrama ikusi Testu-moten diagrama ikusi

1. 1969-1990 euskara batua ikasliburuak gizartea/4 0095 Gastronomia Euskal sukaldaritza oso aberatsa, gozoa eta estimazio handikoa da.

2. 1969-1990 euskara batua saiakera-artikuluak atalase maila 0047 Atalase mailako ikasleek honako hauek irakurtzen jakin beharko dute:
- idazmakinaz idatzitako kartak eta ikasleek beraiek idatzitako kartei erantzunez bidaltzen zaizkien liburuxka errazak;
- trafiko-seinaleetan normalean erabilitako textuak;
- ohar eta iragarki publikoetako textuak;
- gastronomiazko hitzak, normalean menuetan erabiliak.

3. 1969-1990 euskara batua saiakera-liburuak balea eta euskaldunak 0110 Mazopa, zetazeoen artean aspaldidanik, gastronomiaren aldetik, platera berezitzat hartua izan da.

4. 1969-1990 euskara batua saiakera-liburuak i. mendiguren 0086 Marmitakoa, kokotxak, porrusalda, goxua, etab. dira gure gastronomiaren adierazgarri, eta bide batez, bisitarien ahogozagarri.

5. 1969-1990 sailkatu gabeak astekari eta hamaboskariak sm 0001 Oroi Busca Isusi Plaentziako Allegro elkartean gastronomiaz mintzatu zeneko hartaz, eta zeuek atera kontuak.

6. 1991> euskara batua ikasliburuak inguruaren ezaguera/5 00046 Etxe horietan Euskal Herrian gertatzen diren berriak jakiten dituzte eta euskal giroaz gozatzeko aukera dute, adibidez, euskaraz mintzatu, dantzak eta tradiziozko kirolak egin eta Euskal Herriko gastronomia ospetsu eta gozoa dastatu.

7. 1991> euskara batua ikasliburuak hitza/5 0007 - Gastronomia.

8. 1991> euskara batua ikasliburuak hitza/5 0031 Gastronomia

9. 1991> euskara batua ikasliburuak j.a. mujika 0113 Gastronomia indarrean dago aspaldi honetan Euskal Herrian.

10. 1991> euskara batua ikasliburuak murgil/2 0065 GASTRONOMIA

11. 1991> euskara batua saiakera-liburuak landaturismo 1999 00012 Ederki aski jakin izan dute tradizioak gordetzen, tenore magiko eta misteriotsuetara itzularazteko gai diren adierazpen aunitzetan: festa koloretsuak, iñauteri ikusgarriak, sorginen oroitzapena zenbait tokitan, gastronomia benetan naturala...

12. 1991> euskara batua saiakera-artikuluak egan 1994 0257 Mitxelena zinema kritika egiten hasi zen, Arruek, berriz, gastronomiari heldu zion.

13. 1991> euskara batua saiakera-liburuak i. murua 0089 Gainera, Zarautz inguru pribilegiatu batean kokatzen da, Euskal kostaldearen erdi erdian, bere gastronomia eta edertasunaz aparte (...).

14. 1991> euskara batua saiakera-liburuak h. etxeberria 0024 Axioma ospetsu bat dago: Hiru dira gastronomiaren etsai nagusiak, tabakoaren kea, haur baten negarra eta egosten ari den azaren usaina.

15. 1991> sailkatu gabeak egunkariak dnavarra 1998 00078 Fruitu lehorrak Gastronomia eta Medikuntza ikuspegitik

16. 1991> sailkatu gabeak egunkariak egunk 1993 0035 Gauza da, Euskal Herrian betitik gastronomiak eta sukaldaritzak garrantzia handia izan dutela da.

17. 1991> sailkatu gabeak egunkariak egunk 1993 0035 Munduko hoberenekin lehia gaitezke, ditugun gastronomia eta produktuekin.

17 emaitza

Datu-estatistikoak: